Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Maybe next time

Η επιζήσαντα ομορφούλα
Sooo... Πήγαμε είδαμε και φύγαμε! Αν και η θετική διάθεση κυριαρχούσε στις ψυχές μας η όσφρηση μας δεν μας άφηνε να μείνουμε για πολύ μέσα στο σπίτι. Η μυρωδιά του ήταν κάτι μεταξύ μούχλας και αποχέτευσης. Καθόλου ευχάριστη δηλαδή. Δεν πειράζει όμως. Το ονειρεμένο μου σπίτι με το τζάκι και τους δύο ορόφους μπορεί να είναι κάπου εκεί έξω και να με περιμένει. Για να μην πάθω κατάθλιψη είπα να περάσω από το ανθοπωλείο να αγοράσω κατιτίς και voilà! Επιτέλους έφερε τους περιζήτητους βολβούς.
Περίμενα μεγαλύτερη ποικιλία βέβαια αλλά θα συμβιβαστώ. Μερικές τουλίπες, φρέζες, νεραγκούλες και ζουμπούλια σίγουρα θα μου φτιάχνουν την διάθεση την Άνοιξη και για να μην είναι και το στομάχι μας άδειο πήρα και μερικές κόκκινες λόλες να μεταφυτέψω. Κανονικό μποστάνι θα γίνει το μπαλκονάκι μας. Μέχρι στιγμής έχω σπείρει καρότα, βασιλικούς (αυτοί που είχαμε το καλοκαίρι παρέδωσαν το πνεύμα τους στον καύσωνα), ρόκα, μάραθο, σαλάτα, κάρδαμο, σπανάκι, καυκαλίθρες και γαρύφαλλα για να βλέπουμε και λίγο χρώμα. Φυσικά υπάρχουν ακόμα οι ομορφούλες μου που άντεξαν το βάναυσο καλοκαίρι μαζί με την δάφνη (που δεν πάει και τόσο καλά) και την αρμπαρόριζα. Φτάνει με την κηπουρική καλύτερα να παίξω το παιχνίδι του onirokosmos με 2 μήνες καθυστέρηση.


Let's begin:

1.  Ποια είναι η αγαπημένη σου φράση; Αυτήν περίοδο "Χαμογελάτε... κάνει τους άλλους να ανησυχούν"

2.  Αγαπημένο χρώμα; Χμ... το έχω ξαναδηλώσει ότι δεν έχω αγαπημένο. Next question, please!

3.  Τι βιβλία σου αρέσει να διαβάζεις; Αναλόγως την ψυχολογική μου κατάσταση. Συνήθως βέβαια προτιμώ καλογραμμένα μυθιστορήματα που έχουν και λίγο ίντριγκα. 

4.  Πότε έχεις γενέθλια; 14 Δεκεμβρίου

5.  Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σου μέχρι τώρα; Αρκετά δύσκολη ερώτηση και δεν νομίζω πως είναι μία μέρα. Άρα next, please!  

6.  Τι σημαίνει αγάπη για σένα; Ένα λουλούδι κομμένο από την εξοχή, ένα χαμόγελο και μία ζεστή αγκαλιά. 

7.  Ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο της προσωπικότητάς σου; Η δυνατότητα να βλέπω την θετική πλευρά των γεγονότων.Αυτό νομίζω εγώ. Μήπως να ρωτάγαμε και κάποιον άλλον;

8.  Και το πιο αδύναμο; Απίστευτα ξεροκέφαλη!

9.  Τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω χειρούργος, γεωπόνος, αρχιτέκτονας, ζωγράφος, αρχαιολόγος και τελικά δεν ακολούθησα τίποτα από όλα αυτά στην πανεπιστημιακή μου ζωή.

10. Περιέγραψε που θα ήθελες να είσαι στα 55 σου: Είπαμε ότι μεγάλωσα αλλά όχι και τόσο. Είναι πολύ μακριά τα 55. Μπορώ να μαντέψω ότι θα είμαι σε κάποιο χωριό σε ένα όμορφο βουνό και θα εισπνέω καθαρό αέρα, αν φυσικά μέχρι τότε έχουμε ακόμα δάση.

11. Τι σημαίνει Ελλάδα για ΄σένα? Τι θα μπορούσες να κάνεις γι΄αυτήν; Οικογένεια. Να ξέρεις ότι όπου και να πας σίγουρα θα βρεις έναν συγγενή ή έναν γνωστό που θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Θα μπορούσα απλά να μην φύγω. Να κάτσω εδώ και να παλέψω να μην ερημώσει από νέο αίμα που ξενιτεύεται για να μπορέσει να βρει μία αξιοπρεπή δουλεία. Εξάλλου τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, πληρώνουν μόνο τους λογαριασμούς μας. 

Το παραθέτω στους εξής:

  1. kathycallie
  2. το χειρότεχνο
  3. Fan
  4. SPYRIDOULA
  5. ΕΚΦΡΑΣΟΥ

Και φυσικά είναι όσοι άφησαν σχόλιο στην τελευταία μου ανάρτηση. 

Θα τα ξαναπούμε σύντομα! Σας χαιρετώ! 

4 σχόλια:

  1. Κρίμα για το σπίτι, εύχομαι το επόμενο να είναι ονειρεμένο!Το μπαλκονάκι σου είναι σίγουρα υπέροχο με όλα αυτά τα φυτά και τα λουλούδια!Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση στο παιχνίδι και που με σκέφτηκες!Μα έχω ήδη απαντήσει στις ερωτήσεις σε προηγούμενες αναρτήσεις μου!Φιλάκια πολλά και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Welcome back!!!
    Που σε βρίσκω??? Στο... νησί ή επιστρέψατε στα... πάτρια εδάφη???
    Εύχομαι να μην καθυστερήσεις πολύ να συναντήσεις το ονειρεμένο σου σπίτι!!!
    Ωραίες οι απαντήσεις σου!!!
    Τα φιλιά μας!!!
    (Ανυπομονώ για ανάρτηση της Ρόζας!!!)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε καλώς την ! βρε καλώς την !!!

    δεν πάνε στο ανθοπωλείο, στα φυτώρια πάνε. εκεί και πιο φθηνά και πιο πολλά!

    σπίτι? παιδί μου τόσα πολλά, δεν έχεις ξαναδεί στην ζωή σου... ενοίκιο και πώληση.
    Μια ματιά στα αρμόδια έγγραφα και θα πεισθείς.

    εεε. να πάρω ενα μακαρόν πλήζ. τι τα μόστραρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα σε μαλώσω που..άργησες..λίγο να παίξεις! Τα παιχνίδια είναι για να μας διασκεδάζουν πρωτίστως και όχι να μας αγχώνουν. Άλλωστε, είχες και πολύ σπουδαιότερα να ασχοληθείς. Κρίμα για το σπίτι, αλλά είμαι σίγουρη ότι αυτό των ονείρων σου είναι πολύ κοντά και σε περιμένει! Μέχρι τότε...λίγο κουράγιο ακόμα!! Αν μπορούσα θα έβαζα και τη Ρόζα στην κλήρωση. Όμως, μετά σκέφτηκα να της κάνω μια ξεχωριστή έκπληξη. Θα σε ενημερώσω συντόμως....Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή