Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συγγνώμη γεννήθηκα άνθρωπος.

Μία φίλη κάποτε μου είχε πει... "Τώρα μιας και το είπε δεν θα το κάνω... Συγγνώμη αλλά γεννήθηκα Αύγουστο, δεν το ελέγχω!"

Σε έναν τέλειο κόσμο ο μόνος που θα έπρεπε να μας πει τι να κάνουμε είναι η συνείδηση μας. Πολλές φορές κάνουμε υποχωρήσεις για να δημιουργήσουμε σχέσεις (είτε φιλικές είτε ερωτικές). Αυτό καθεαυτό δεν είναι κακό αρκεί να είναι αμοιβαίες. Αν δεν είναι, χάνεις το έλεγχο και δεν μπορείς να σταματήσεις. Βυθίζεσαι μέσα στην καλή σου πρόθεση να μην στεναχωρήσεις κανέναν και εκεί χάνεσαι μέρα με την μέρα. Μέχρι την στιγμή που κοιτάς τον εαυτό σου και δεν τον αναγνωρίζεις.  Απορείς που είναι ο χαρακτήρας σου, μετράς να δεις τι έχεις κερδίσει και αν αξίζει που έχασες την μάχη.

Για ακόμα μία φορά σίγουρα δεν αξίζει. Δεν αξίζει να υποχωρείς για κάποιον που δεν κάνει το ίδιο. Και το καλύτερο δεν υπάρχει λόγος να υποχωρείς για να είσαι αρεστός. Υπάρχουν δισεκατομμύρια εκεί έξω. Σίγουρα θα σε δεχθεί κάποιος για αυτό που είσαι στα αλήθεια. Το μόνο που μας τρομάζει είναι η μοναξιά. Πραγματική μοναξιά όμως, μήπως είναι να έχεις 1000 φίλους και μην μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν. Να μην είναι κανείς εκεί να σε ακούσει. Να σε ρωτήσει τι έχεις ή πως πέρασες την μέρα σου. Και όχι από συνήθεια απλά επειδή θέλει να διαθέσει λίγα λεπτά από τον χρόνο του για να σε ακούσει να μιλάς και να μάθει τα νέα σου. Τα μεγάλα λόγια δυστυχώς δεν βοηθούν. Το αντίθετο.. σε βοηθούν να χαλαρώσεις.

Και εκεί έρχεται ένα χαστούκι από ένα τραγούδι, από μία ταινία, από κάποιον τρίτο που σου λέει ξύπνα. Σταμάτα να προσπαθείς όταν κανείς δεν προσπαθεί για σένα. Ζήσε για σένα για λίγες ώρες. Μην έχεις τύψεις για καμία επιλογή σου. Σταμάτα να ζεις στην σκιά κάποιου. Διώξε αυτούς που ζουν στην δική σου. Η σκιά μας είναι για να μας ακολουθεί. Δεν έχει θέση κανένας μέσα της. Ποιος άλλωστε θα ήθελε να ζει σε ένα μαύρο κόσμο όπου δεν υπάρχει φως;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενημέρωση μαζί με λίγο θάψιμο:
Γιατί καλή μου φίλη λες ότι δεν έχεις δει κανέναν και μόλις σε πιάσω λίγο στο μπούρου μπούρου ξεπροβάλλουν πράματα και θάματα;;;
Γιατί ως στούρνος κάθομαι και ρωτάω για την ζωή σου και εσύ απλά απαντάς. Δεν είναι συνέντευξη η φιλία καλό μου. 

19 σχόλια:

  1. Τι μπορώ να προσθέσω όταν τόσο ωραία τα έχεις θέσει?

    Υ.Γ Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον τίτλο σου για μια εντελώς άσχετη ανάρτηση που ετοιμάζω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακό είναι ότι δεν τα θυμόμαστε πάντα

      Be my guest! Αναμένω να δω που θα τον χρησιμοποιήσεις!

      Διαγραφή
  2. :) Εγώ πάλι νομίζω ότι ήδη το'χεις καταλάβει...
    see you tommorrow ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου γλυκιά μου.
    έτσι ακριβώς.. δυστυχώς μου πήρε πολύ καιρό μέχρι να συνειδητοποιήσω κάποια από αυτά που λες.. και αναλώθηκα και χαραμίστηκα για άτομα και καταστάσεις που δεν άξιζαν.. και στο τέλος, μετά από τόσες υποχωρήσεις έχασα έμενα.. και μου πήρε ακόμη περισσότερο καιρό να καταφέρω να με βρω και να καταφέρω ξανά να σταθώ στα πόδια μου.. έμαθα με το δύσκολο τρόπο, αλλά έμαθα! υπάρχει όμως εύκολος τρόπος να μάθεις; νομίζω τελικά πως μόνο τα παθήματα μας γίνονται μαθήματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγοι είναι αυτοί που μαθαίνουν με τον εύκολο τρόπο!!! Βασικά δεν ξέρω και κανέναν. Από την άλλοι ξέρω πολλούς που την ξαναπατάνε.

      Διαγραφή
  4. Υποχωρήσεις μικρές όλοι κάνουν γιατί αγαπούν, γιατί θέλουν να γίνουν ο καλός τους εαυτός, γιατί θέλουν να πλησιάσουν τον άλλον. Τι θα γινόταν αν κανείς δεν έκανε ένα βήμα προς τον άλλον? Αρκεί να μην γίνονται υπερβολές και χανεται η προσωπικότητα ή οι αρχές!
    Εγώ ένα ξέρω: η ζωή θέλει τόλμη! Θα δοκιμάσεις, θα χάσεις, θα κερδίσεις, θα πληγωθείς και θα πληγώσεις! Και θα προχωρήσεις με το κεφάλι ψηλά. Αρκεί να είσαι αληθηνή!
    Πολλα φιλιά από Ν Αφρική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα υποχωρήσεις κάνουν όλοι, ή σχεδόν όλοι! Γενικά είμαι αυτής της άποψης αρκεί να είναι με μέτρο και να μην χάνουμε τον μπούσουλα.

      Φιλιά από Ν Αιγαίο! :P

      Διαγραφή
  5. Γλυκια μου εγω θα διαφωνησω μαζι σου. Κανεις δεν σου επιβαλλει να εισαι καλος με κανεναν. Και οταν υποχωρουμε ή κανουμε "χαρες" σε καποιους δεν το κανουμε επειδη τους λυπομαστε, ουτε επειδη περιμενουμε να κανει το ιδιο. Αλλα απο εσωτερικη αναγκη. Κι εγω που τα γραφω αυτα μη φανταστεις οτι ειμαι η μαμα Τερεζα :) Απλα κανω ο,τι κανω επειδη μου κανει κεφι. Δεν εχει κανενας αλλος την ευθυνη. Αυτο που παιρνω πισω ως ανταμειβη ειναι η απολαυση οταν γουσταρω αυτο που κανω. Αν δεν το γουσταρω, η ιδια μου η επιλογη να το κανω, θα με "τιμωρησει" και θα με αφησει ανικανοποιητη. Μπορεις να συμπερεφερεσαι δηλαδη οπως πραγματικα νιωθεις και να εξακολουθεις να εισαι ο χαρακτηρας σου. Κανεις δεν μας χρωσταει τιποτα, μονο εμεις στον εαυτο μας.
    Και οσο για την φιλια, εχει πολλες ερμηνειες. Αν της δωσουμε ομορφη ερμηνεια, τοτε ειναι κατι ομορφο για μας. Στην παρερμηνεια των πραγματων χανονται ολα. Ισως αν σταματουσες κι εσυ να κανεις ερωτησεις συνεντευξης στην φιλη σου, να επαυε κι εκεινη να την αντιμετωπιζει ετσι :)

    Ξαναδιαβασα το σχολιο και ακουγομαι πολυ σνομπ ισως :):) Δεν πειραζει. Δεν σχολιασα με σκοπο να γινω αρεστη, οπως αναφερεις κι εσυ στην ομορφη αναρτηση σου. Να μοιραστω τις σκεψεις μου ηθελα μονο. Με σενα και τους φιλους σου εδω :)

    Καλημερααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ακούγεσαι σνομπ. Την γνώμη σου διατυπώνεις και δεν με βρίσκεις εντελώς αντίθετη.
      Όλα με μέτρο!

      Διαγραφή
  6. Πολύ σωστές σκέψεις!!
    Ποτέ στη σκιά κανενός...και ούτε να δεχόμαστε κανέναν στη δική μας σκιά...πολύ μου άρεσε η ανάρτηση..

    Και η απάντηση της Dee Dee έχει όμως κάποια βάση..υπάρχουν και περιπτώσεις που γίνεται κάπως έτσι..και τότε δε φταίμε παρά εμείς που από μόνοι μας μπήκαμε αν θες στη σκιά του άλλου...δε θα συμφωνήσω όμως απόλυτα στο ότι οι υποχωρήσεις γίνονται πάντα από δική μας εσωτερική ανάγκη..είναι η επιθυμία μας να δώσουμε μια ευκαιρία..άντε και δυο...αν συνεχίσουμε να δίνουμε ευκαιρίες, τότε σημαίνει πως έχουμε πρόβλημα εμείς...
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις ευκαιρίες πρέπει να τις κερδίζουμε.... Όχι να τις παρέχουμε έτσι αβέρτα κουβέρτα!

      Χαιρετώ!

      Διαγραφή
  7. Πόσο δίκιο έχεις, κοριτσάκι μου...
    Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω...
    (Για την προηγούμενη ανάρτησή σου: Τώρα την είδα... Για το σκυλάκι βλέπω πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια -κοινοποιήσεις μέσω fb από τη Φιλοζωική κ' τον κτηνίατρο συνεχώς κτλ-...
    Η ευχή μου είναι να βάλουν όλοι κάποτε τον εαυτό τους στη θέση ενός αδέσποτου κ΄απροστάτευτου ζώου... Ίσως τότε καταλάβουν...
    Και για να το συνδέσω με την δική μου τελευταία ανάρτηση κ' την τωρινή δική σου: ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΤΕ...
    Φιλιά, κοριτσάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να βρεθεί κάτι για την μικρή!
      Αχ αυτά τα αισθήματα μας!

      φιλιά

      Διαγραφή
  8. Γιάννης κερνάει, Γιαννης πίνει. Αφού τα λες μόνη σου... εντάξει. το πήρες το μύνημα. Υπομονή παιδιά, η ζωή μας δίνει μηνύματα... αρκεί να τα αντιλαμβανόμεθα !!
    μάκια

    υ.γ. αμα εχεις νεύρα, ελα να ανεβούμε στην ταράτσα να ουρλιάξουμε!!! πιάνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες;;;; Θα έρθω στην δική σου ταράτσα γιατί στην δική μου θα με διώξουν. Είναι περίεργοι! :D

      Διαγραφή
  9. κι αμάν αυτά τα μακαρόν. εντάξει δεν τα τρώω...! αλλά μάτι βγάζουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή