Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Φιλοσοφίες περί επίκαιρου θέματος.

Μεγάλη σύγχυση νιώθω. Γενικά προσπαθώ να μην φανατίζομαι με απόψεις και πάντα να αφήνω ανοιχτά ενδεχόμενα για το οτιδήποτε. Δεν γνωρίζω αν είναι καλό ή κακό. Από τις εκλογές του Μαΐου σχεδόν όλη η χώρα μας έχει χωριστεί σε αυτούς που μόλις ακούσουν ότι έδειραν μετανάστη τρέχουν να υποστηρίξουν και σε αυτούς που βγάζουν λογίδια περί ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Δεν θέλω να πάρω κανενός το μέρος διότι θυμώνω να ζω σε μία περιοχή (και δεν λέω την Σύρο) όπου φοβάσαι να κινηθείς στο παλιό κέντρο λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Φοβάται η έρημη, η μεγάλης ηλικίας κύρια να πάει να πάρει την σύνταξη της. Βέβαια από την άλλη δεν είναι εγκληματίες όλοι μετανάστες και ούτε φυσικά Παναγίες όλοι οι Έλληνες. Σκατά υπάρχουν παντού όπως και άνθρωποι. Έτσι αν κάποιος μετανάστης με βρει στο δρόμο και θέλει να με βιάσει με χαρά θα ήθελα να εμφανιστεί ένα παιδί με μαύρα και ξυρισμένο κεφάλι και να τον σαπίσει στο ξύλο. Από την άλλη όμως αν δω να πειράζουν ένα μετανάστη ο οποίος απλά έτυχε να γεννηθεί σε άλλη χώρα με χαρά θα τους σαπίσω εγώ στο ξύλο που παρενοχλούν τον άνθρωπο. Με όλο το παραπάνω δεν μπορώ να δεχθώ καμία γνώμη από τους ακραίους φίλους μας. Βέβαια πολλές φορές έχω πει ότι "τα θέλαμε και τα πάθαμε" καθότι ήταν μεγάλη ντροπή να δουλέψεις σε χωράφι ή να πας να καθαρίσεις ένα σπίτι. Επίσης είναι μεγάλη ντροπή να δηλώνεις στην εφορία το εισόδημα σου καθώς επίσης και να μην παίρνεις "μαύρα" χρήματα. Μήπως τελικά είμαστε πολύ ηθικός λαός; Γιατί σαν πολύ ντροπή να έχει πέσει.

Avon Καμπάνια: Avon Καμπάνια

10 σχόλια:

  1. χαχαχα...
    Τι να σου πω τώρα?
    Οτι συμπάσχω?
    Οτι σε καταννοώ?
    Οτι συμφωνώ?
    Ε ναι λοιπόν...!
    Καλημέρααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιακάδα έχουμε κοινές απόψεις για ακόμα μία φορά! Χαίρομαι.
      Καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ με τα γραφόμενά σου, λίγο πολύ έτσι έχει εξελιχθεί όλη η Ελληνική Επαρχία κι όχι μόνο, δε σκέφτονται όμως οτι αυτοί στους οποίους επιρρίπτουν κάθε κακό που συνέβη στην Ελλάδα δε θα ερχόντουσαν και δε θα εύρισκαν δουλειές να παραμείνουν, αν καλλιεργούσαμε εμείς μόνοι τα χωράφια μας, αν ξεσκατίζαμε εμείς μόνοι τους κατάκοιτους γονείς μας,εαν εμείς μόνοι μεγαλώναμε τα παιδιά μας στο σπίτι, εαν οι επιχειρήσεις (ειδικά οι καλοκαιρινές, εστιατόρια, ξενοδοχεία) λειτουργούσαν οικογενειακά και δε ντρεπόντουσαν τα παιδιά μας να κάνουν τους σερβιτόρους και όχι μόνο...
    ΑΠο τη στιγμή λοιπόν που οι καφετέριες ήταν γεμάτες και υπήρχαν ανάγκες για εργατικά χέρια,επόμενο ήταν να μείνουν να κάνουν αυτά που εμείς απαξιούσαμε να κάνουμε.
    Τώρα να φτάσουμε στο άλλο άκρο και να τους κατηγορήσουμε συλλήβδην για την καταστροφή μας, σαν να ήμασταν εμείς οι τίμιοι,οι ηθικοί κι αδέκαστοι...απέχει πολύ
    Καλή σου εδβομαδα, συγγνώμη γα την καταστρατήγηση του χώρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έρθω και εγώ να συμφωνήσω με τα λεγόμενα σου. Σε αυτό που "κατηγορώ" τους μετανάστες είναι η μαύρη εργασία. Και σε αυτόν τον τομέα πάλι το φταίξιμο είναι δικό μας βέβαια σε ένα μεγάλο ποσοστό. Αλλά κατηγορώ κάθε συγγενικό μου πρόσωπο κ μη για μαύρη εργασία. Μεγάλο θέμα λοιπόν οι μετανάστες. Απλά είναι κρίμα να πηγαίνεις στη επαρχία και να ακούς ελληνικά και 10ο άτομο.
      Καλή εβδομάδα και σε εσένα!

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με το πιο πάνω σχόλιο της Χαράς...
    Με καλύψατε και 2 πλήρως, οπότε...μη έχοντας κάτι άλλο να προσθέσω... αποχωρώ... (Χωρίς πεταμένα νερά και μπουνιές!!!)
    Αποχωρώ ειρηνικά!!!
    Φιλιά!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι τοσι πολύπλευρο το θέμα αυτό
    το χω θίξει σε αναρτήσεις μου σαν παράπονο αλλα τελικά με είπαν και φασίστα
    γιατί σαυτη τη χωρα να δεν είσαι αριστερός είσαι πάντα φασίστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχα! Εμένα οι αριστεροί με λένε φασίστα και οι φασίστες αριστερή. Έχω χαθεί λίγο! Μήπως εν τέλει να σταματήσω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου; Αφού δεν θα αντέχουν τις αντίθετες απόψεις.

      Διαγραφή
  5. 1. θα συμφωνήσω.
    2. σε αυτή τη χώρα δεν είναι ότι δεν αντέχουν τις αντίθετες απόψεις.. μερικές φορές δεν αντέχουν τις απόψεις εξ ολοκλήρου..
    3. δεν με βλεπω να ξανάρχομαι από δω.. με τον πόνο μου παίζεις;; σου λέω είμαι σε αυστηρή δίαιτα!! τι είναι αυτά που έχει κοτσάρει στο φόντο;; ..γλυκά του διαβόλουυυυυυ..!!!
    4. ζήλεψα!!! ..θελω κι εγω βραχιολάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό μήνα showgirl. Τώρα πια καθαρίζουν και Ελληνίδες τα σπίτια. και βάζουν αγγελίες του τύπου: Μορφωμένη Ελληνίδα αναλαμβάνει καθαριότητα σπιτιών. Αμέ τι;
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή